Bergen x Uppsala

  • Hjem/Hem
  • Om oss
  • Kontakt/a

Sivut

Moikka ja terkut Bergenistä! Vaikea uskoa, että vaihtoa on takana vasta 2 viikkoa! Tällä hetkellä tuntuu siltä, että olisin ollut täällä jo ikuisuuden. Päivät ovat menneet ohi niin nopeasti, että ei voisi edes uskoa. Onneksi vaihtoa on vielä monta viikkoa edessä!
Saavuin Bergeniin keskiviikkona 8. elokuuta. Hotellille päästyäni hain avaimet asuntolaani, jossa käytiin heti tarkastamassa mitä kaikkea tarvitsee laittaa IKEAn ostoslistalle. Asun täällä opiskelija-asuntolassa, jossa meillä jokaisella on oma huone ja yhteensä 4 tyttöä jakaa keittiön ja kylppärin. Mun kämppikset ovat Tanskasta, USAsta ja Englannista.
Torstaina oli ensimmäinen päivä yliopiston virallisesta tervetulo-ohjelmasta, jossa käytiin läpi tärkeitä infoja liittyen kurssi-ilmoittautumiseen ja mm. turvalliseen vaeltamiseen Norjassa. Saatiin myös vinkkejä vaihtoon ja Norjaan liittyen aiemmin vaihdossa olleelta opiskelijalta sekä Virosta Norjaan muuttaneelta naiselta. Perjantaina oli vuorossa tutustuminen tiedekuntaan. Kaikki tiedekunnan vaihtarit (meitä on yhteensä n. 70, lääkisläisiä reilu 20) kokoontuivat Bergenin yliopistosairaalalle ja meille kerrottiin lisää tiedekunnasta ja Bergenistä. Saatiin pizzaa ja tutustuttiin vähän toisiimme ja osa vaihtareiden tutoreista (täällä mentorit) esittäytyi meille. Lopuksi meillä oli mentoreiden pitämä esittelykierros sairaalaan syövereihin: esim. mistä saadaan vaatteet, missä pukkarit ja ruokala sijaitsee ja mistä löytyy kirjasto. Lisäksi mun ensimmäisen viikonlopun ohjelmaan kuului kaupunkiin tutustumista, pakollinen kierros IKEAssa ja lopulta sunnuntaina asuntolaan asettautumista.

Kurssi alkoi virallisesti heti maanantaina ja ekat kaksi viikkoa meillä oli luentoja ja erilaisia pienryhmäharkkoja. Ekalla viikolla ei tarvinnut sen kummemmin miettiä miten vapaa-aikansa käyttäisi, sillä mentorit olivat järjestäneet kaikille tiedekunnan vaihtareille ns. “fuksiviikon” eli mentor-weekin. Joka päivälle ma-la oli erilaista ohjelmaa mm. pub crawl, fieldtrip ja “vaellus” Fløyenille, yhdelle Bergenin seitsemästä vuoresta. Vaihtareiden mentor-week oli yhdessä Norjan aloittavan lääkiskurssin kanssa, mikä oli musta tosi kiva juttu!
Bergenin yliopistolla on tosi paljon järjestettyä toimintaa ja erilaisia järjestöjä, joihin myös vaihtarit ovat tervetulleita. Vapaa-ajan järjestö organisoi sunnuntaina vaelluksen Bergenin korkeimmalle vuorelle, Ulrikenille. Meillä kävi sään kanssa ihan uskomaton tuuri ja kun päästiin huipulle, aurinko paistoi! Bergenin säästä oon saanut ennakkoon kuulla vaikka mitä kauhutarinoita, sillä kaupunki on yksi maailman sateisimmista kaupungeista. Vuoden aikana täällä sataa yli 200 päivänä vuodessa. Onneksi kohdalle on kuitenkin sattunut myös niitä aurinkoisia päiviä! Toisaalta toisina päivinä oon ollut erittäin kiitollinen kumisaappaista, vedenpitävistä takista ja repusta 😄


Tokalla viikolla luennot ja harkat jatkuivat. Päivät ovat vaihdelleet tosi paljon, esim. maanantaina oli melko pitkä päivä, kun taas keskiviikkona oli koko päivä vapaata (ja tietty satoi kaikista eniten…). Torstaina sitten sainkin tänne ekan vieraan, kun mun ihana ystäväni Jutta tuli kylään! ♥️
Viikonlopun ohjelmassa meillä oli perjantaina Fløyen-retki, josta takaisin tullessa kastuttiin aivan läpimäriksi! En oo koskaan ollut niin rankassa vesisateessa, joten eihän sille voinut kuin nauraa 😄 Lauantaina kierreltiin kaupungilla ja illan kruunasi Kygon keikka ♥️ Puitteet olivat aivan älyttömän hienot. Keikka oli ulkona vanhan linnoituksen pihalla, josta näki lavan takaa vuorille - only in Norway! Kygo on Bergenistä kotoisin, joten missään ei kyllä oltu säästelty ja saatiin nauttia ihan mahtavasta keikasta. Sunnuntaina otettiin köysiratahissi Ulrikenille ja nautiskeltiin Bergenin maisemista auringonpaisteessa - siispä ihan huikea viikonloppu takana!
Parasta tähän asti Bergenissä:
LUONTO. Oon aivan rakastunut tähän paikkaan. Vaikka olet ydinkeskustassa, niin näät vuoria ja luontoa ympärillä - amazing!
IHMISET. Kaikki vaihtarit ovat olleet ihan superihania ja paikalliset opiskelijat ovat olleet todella avuliaita kaikessa, missä ollaan saatettu tarvita apua.
VAELLUKSET. Vähän itsekin hämmästyin, mutta vaeltaminen on ihan sairaan kivaa! Mun tavoite on käydä kaikilla Bergenin vuorilla vaihdon aikana. Kuulemma lääkisopiskelijat saattaa käydä päivän aikana vaeltamassa jos on pitkä väli klinikassa/luennoilla... tähän on kyllä vielä pitkä matka 😄

Share
Tweet
Pin
Share
No kommenttia

Huom! Nämä ohjeet pätevät Turun yliopiston vaihtohakuun.

Oltiin molemmat tehty päätös vaihtoon hakemisesta jo opiskelujen alkuvaiheessa. Halusimme molemmat hakea Pohjoismaihin vaihtoon, sillä niissä suoritetut opinnot voi saada lähes tulkoon suoraan hyväksiluettua opintoihin Suomessa. Näin välttää putoamisen alemmalle vuosikurssille, mitä meistä kumpikaan ei toivonut. Meille paras sauma vaihdolle silloisella opetussuunnitelmalla oli 5. vuoden syksy. Myös 4. vuoden syksyksi voi hakea Pohjoismaihin vaihtoon opiskelemaan kirurgiaa ja anestesiologiaa ja saada ne hyväksiluettua. Muinakin ajankohtina on toki mahdollista hakea vaihtoon, mutta tällöin Suomeen palattuaan todennäköisesti tippuu sitten alemmalle vuosikurssille jatkamaan opiskeluja (vaihdon kestosta riippuen). Kuukauden mittaisista FiMSIC-vaihdoista Iitu kertoo lisää myöhemmin!
Turussa siirrytään tänä syksynä 5. vuoden osalta uuteen opetussuunnitelmaan, jossa sekä naisten- että lastentautien kurssit opiskellaan syksyllä. Tämä helpottaa vaihtoon lähtöä, sillä myös monissa vaihtokohteissa kurssit ovat saman lukukauden aikana. Ennen Turussa käytiin syyslukukaudella toinen kursseista ja toinen sitten kevätlukukaudella.


Vaihtohaussa on käytännössä kolme vaihetta.  
Ensimmäinen vaihe oli sisäinen haku kotiyliopistossa. Erasmuksen ja Nordplusin vaihto-ohjelmiin oli syyslukukaudella alkaviin vaihtoihin päähaku 15.1.-7.2.2018. Sekä Norjaan että Ruotsiin pystyi hakemaan molempien ohjelmien kautta. Hakulomake täytettiin sähköisesti ja sillä pystyi hakemaan 1-5 kohdeyliopistoon. Yliopistot laitetaan hakemuksessa mieluisuusjärjestykseen. Hakemukseen kuului virallisten henkilö- ja opiskelutietojen lisäksi motivaatiokirjeet (yksi A4 per kirje) ja opintosuunnitelma. Ne tehdään erikseen jokaiseen hakukohteeseen yleensä sillä kielellä, millä tulee opiskelemaan, eli Karon tapauksessa englanniksi ja Iitun ruotsiksi. Tosin Nordplussan kautta tehdään kaikki motivaatiokirjeet ruotsiksi, vaikka opiskelukieli kohteessa ei olisikaan ruotsi. Erityisesti motivaatiokirjeisiin kannattaa panostaa ja varata aikaa, sillä vieraalla kielellä siihen menee yllättävän kauan! Me tietenkin hiottiin meidän motivaatiokirjeitä yhdessä viimeisen hakupäivän myöhäiseen iltaan asti… Opintosuunnitelma lisätään motivaatiokirjeen loppuun ja se on käytännössä lyhyt lista kursseista, mitä ajattelee vaihdossa opiskelevansa. Kurssit löytyy yleensä googlailemalla kohdeyliopiston nettisivuilta. Motivaatiokirjeet tehtiin vain Turun yliopistoa varten, eikä niitä lähetetty eteenpäin vaihto-yliopistoon.

Toinen vaihe on haku itse kohdeyliopistoon. Se käynnistyy, kun saat kotiyliopiston kv-tiimiltä viestin vaihtopaikasta, eli kun sinut on alustavasti hyväksytty vaihtoon. Iitu sai tiedon Uppsalaan hyväksymisestä jo helmikuun lopussa pari viikkoa vaihtoon haun päätyttyä, Karolla kesti vähän pidempään ja tieto tuli viimeisenä ilmoituspäivänä maaliskuun puolivälissä. Tämän jälkeen me saatiin kohdeyliopistoista sähköpostilla hakuohjeet (Huom! Kaikki yliopistot eivät lähetä ohjeita erikseen).
Karo haki Bergenin yliopistoon sähköisellä järjestelmällä, jonka kautta valittiin haluamansa kurssit. Norjan kielen alkeiskurssille ei tarvinnut vaihtareiden ilmoittautua erikseen, vaan sille lisättiin automaattisesti hyväksymisen jälkeen. Lisäksi järjestelmään piti itse ladata skannattuna kopio passista sekä opintorekisteriote englanniksi. Järjestelmästä pystyi seuraamaan hakuprosessin vaiheita ja lopullinen hyväksyminen ilmestyi myös tähän järjestelmään.
Uppsalan yliopistoon haku tehtiin paperisella lomakkeella, joka vaikutti aluksi hieman hankalalta. Sitten kun lomaketta alkoi täyttämään, niin sekin selkeni! Hakemukseen laitettiin perustietojen lisäksi oma kuva, opintorekisteriote, tiedot kielitaidosta ja täytettiin opintosuunnitelma Uppsalassa käytävistä kursseista. Paperit skannattiin allekirjoitettavaksi vaihtotiimille, joka lähetti ne eteenpäin Uppsalaan. Tätä ei missään nimessä saanut tehdä itse, sillä tällöin yliopisto ei olisi hyväksynyt hakua. Viralliset vahvistukset ja hyväksymiskirjeet tuli Iitulle 1.5. ja Karolle 15.6. Kohdeyliopisto siis päättää opiskelijavaihdon hyväksymisestä, eli vahvistus Turun päässä ei vielä tarkoita varmaa paikkaa.


Kolmannessa vaiheessa prosessi jatkuu vielä kotiyliopiston päässä. Opintosuunnitelma (Learning Agreement) tehdään paperisena versiona, johon kirjataan vaihdossa käytävät kurssit ja niistä saatavat opintopisteet sekä pyydetään allekirjoitukset kyseisten oppiaineiden opettajilta. Opintosuunnitelma palautetaan kv-tiimille. Lisäksi vaihtoon saa apurahan. Erasmuksessa apurahaa ei tarvitse hakea erikseen, Nordplussassa se haetaan itse. Lisää näistä myöhemmin toisessa postauksessa!

Pitkä ja asiapitoinen postaus, huh! Toivottavasti tästä on kuitenkin hyötyä mahdollista vaihtoa suunnitteleville. Ainakin meistä hakuprosessi tuntui aluksi kauhean epämääräiseltä ja hankalalta. Jatkuvasti oli pieni epävarmuus siitä, että unohtaa jonkun deadlinen tai lomakkeen ja menettää vaihtopaikkansa tämän vuoksi. Kannattaakin laittaa päivämäärät ylös ja olla ajoissa hoidettavien asioiden kanssa. Lisäksi Turun kv-vaihtotiimi auttoi todella paljon, myös niissä tyhmimmissä kysymyksissä. Loppujen lopuksi asiat selkeni, kaikki meni hyvin ja vaihto on nyt molemmilla edessä! ☺️
Share
Tweet
Pin
Share
No kommenttia
Näin aluksi ennen itse vaihtoaiheisia postauksia ajateltiin kertoa vähän lisää meistä. Ollaan siis molemmat samalla vuosikurssilla Turun lääkiksessä ja aloitettiin meidän opinnot vuonna 2014. Lukion ja lääkiksen välissä kumpikin piti pari välivuotta. Iitu muutti Turkuun vuotta aiemmin ja opiskeli kemiaa yliopistossa. Karo opiskeli vuoden TTY:llä Tampereella ja muutti Turkuun lääkiksen alkaessa.

Vastuutuutorit
Silloisen biolääkiksen vastuutuutori Katan kanssa ♥
Meidän ystävyys alkoi oikeastaan vasta ykkösvuoden lopulla, kun meistä tuli yhdessä päävastuutuutoreita. Oltiin vietetty aikaa samoissa kaveriporukoissa jo aiemmin, mutta alettiin tutustua toisiimme kunnolla vasta tuon pestin myötä - toisen kanssa kun piti viettää melko paljon aikaa kaikenlaisen suunnittelun ja järkkäilyn merkeissä. Lisäksi toisen vuoden syksy alkoi siten, että Iitu asusti remontin vuoksi Karon sohvalla kolmisen kuukautta. Vastuuhommissa olisi muutenkin pitänyt olla aina samassa paikassa yhtä aikaa, niin ajateltiin että päästään helpommalla, kun myös asuttiin yhdessä. Fiaskohan siitä olisi voinut tulla, kun laittaa kaksi ei-(vielä)-niin-hyvää ystävää asumaan yhdessä yksiöön, mutta niin ei onneksi käynyt! Siinä sitten pikkuhiljaa tajuttiin että kappas, mehän ollaan ihan yhtä hulluja tyyppejä kumpikin ja meillä synkkaa todella hyvin. Siitä se sitten oikeastaan lähti ja tähän mennessä ollaan tehty vaikka mitä yhdessä!

Matkalla Hämeenkadun approon 2. vuoden syksynä
Kakkosvuoden jälkeen oltiin kuukausi Porin kaupunginsairaalassa kesätöissä lääkäriharjoittelijoina ja asuttiin jälleen yhdessä - tällä kertaa sairaalan asuntolassa. Kolmannen vuoden keväällä siirryttiin vihdoin kahden preklinikkavuoden jälkeen klinikkaan. Meidän vuosikurssilla jokainen saa ennen jokaista lukukautta toivoa omaa klinikkaparia, joista sitten kurssin isäntä/isännät muodostaa uudet klinikkaryhmät. Ollaan oltu toistemme klinikkaparit alusta alkaen, joten ollaan koettu yhdessä niitä klinikan parhaita ja kamalimpia paloja. Ollaan selvitty toistemme tuella mm. ekoista potilaista, kiusallisista hetkistä päivystyksessä, seiskan leikkaussaliaamuista sekä hajautusviikoista Porissa ja Vaasassa. On tosi iso apu, että päivän jälkeen voi jakaa näitä juttuja parhaan kaverin kanssa ja sen takia ollaankin varmaan tähän saakka selvitty klinikasta kunnialla! Me luetaan usein myös tentteihin yhdessä ja kuulustellaan toisiltamme tenttialueen aiheita. Tänä keväänä meidän kolme isoa lopputenttiä olivat kahden viikon sisään, minkä vuoksi käytännössä asuttiin toukokuu yhdessä kirjastossa. Vain lätkän MM-pelit ja kuninkaalliset häät toimivat lukutaukoina (ehkä myös muutamat päiväunet ja kännykän selailut..)!

Eka klinikkaviikko ikinä, vieläpä hajautuksessa Porissa!
Myös vapaa-ajalla vietetään tosi paljon aikaa yhdessä. Kuulutaan esimerkiksi molemmat lääkiksen jäsenpalvelutoimikuntaan eli JPTMK:hon, joka järkkää erilaisia tapahtumia ja bileitä kandiseuralaisille sekä poikkitieteellisesti. Käydään muutenkin yhdessä paljon eri tapahtumissa pitämässä hauskaa. Meidän vakkaritapahtumia on mm. Akateemisen mölkyn MM-kisat ja tietenkin Ruisrock.
Rakastetaan molemmat matkustelua, mutta valitettavasti opintojen ohella sitä ehtii tehdä aivan liian vähän. Yhdessä ollaan kuitenkin ehditty reissata perus Tallinnan ja Tukholman lisäksi Lontoossa. Vuosikurssin kanssa ollaan oltu kurssimatkalla Pietarissa ja ensi keväänä mennään Albaniaan. Tarkoituksena olisi viimeistään ensi vuonna reissata johonkin muuallekin yhdessä! Tämän lisäksi meitä yhdistää moni muukin juttu, joista yhtenä voisi mainita rakkauden erilaisiin meemeihin, joita lähetetään toisillemme päivittäin... Ollaan myös tutustuttu meidän seikkailujen yhteydessä ihan mahtaviin tyyppeihin, joista on tullut meille todella läheisiä ystäviä.

Ruisrock 2018
Idea tälle yhteiselle blogille lähti jostain puoliläpällä tehdystä heitosta (kuten meidän parhaat ideat aina), kun tehtiin yhdessä meidän motivaatiokirjeitä vaihtoa varten ja huomattiin yliopiston sivuilta, että tällainen olisi vaihtoehtona vaihtokertomuksen sijaan. Siitä ajatus sitten lähti kehittymään ja kun alettiin tätä ihan tosissaan miettimään, niin sehän vaikutti loistavalta idealta! Ollaan kuitenkin eletty tätä prosessia yhdessä tammikuusta saakka, joten blogin välityksellä voidaan kivasti jakaa meidän kokemuksia toistemme lisäksi meidän perheille, kavereille, tutuille ja muille kiinnostuneille, vaikka ollaankin eri maissa.

Loppuun vielä muutama Q&A!

Lempimatkakohde?
K: vaikea valinta, mut kyllä se ykkönen taitaa olla Lontoo
I: käydyistä kohteista Bali, tulevista kohteista Australia
Mikä toisessa on parasta?
K: Iitun kanssa on aina hauskaa vaikkei edes tehtäisi mitään ja nauretaan meidän surkeelle läpälle yleensä kaksistaan vedet silmissä. Lisäksi ollaan oltu jo sen verran kauan läheisiä, että Iitu on yksi niistä harvoista ihmisistä kenen kanssa voin olla täysin oma itseni kaikkien huonojenkin puolien kera! :)
I: Meillä on Karon kanssa sellanen yhteys, että tiedetään heti mitä toinen ajattelee eikä tarvitse osata edes muodostaa sitä sanoiksi. Karo ei ikinä tuomitse mun jatkuvia hullutuksia. Lisäksi se on yksi harvoista ihmisistä kenelle voin kertoa about kaiken. Sen takia meidän ystävyys ei voikaan ikinä päättyä, koska Karo tietää ihan liikaa!
Miksi hait vaihtoon?
K: oon pienestä pitäen matkustellut mun perheen kanssa ja vaan yksinkertaisesti rakastan olla ulkomailla! Halusin jo lukiossa vaihtoon, mutta jotenkin prosessi jäi ajatuksen tasolle. Oon aina halunnut muuttaa (ainakin joksikin aikaa) ulkomaille asumaan ja pääsin itse asiassa lukion jälkeen Skotlantiin opiskelemaan. En kuitenkaan lähtenyt lääkishaaveen vuoksi - onneksi! Silloin jo päätin, että sitten kun oon lääkiksessä, niin lähden vaihtoon ja nyt siihen oli paras mahdollisuus.
I: olin ajatellut jo lukiossa lähteä vaihtoon, mutta se jäi sikseen kilpacheerleading-harrastuksen ja lukion vaihtamisen takia. Matkustelu on ollut osa mun elämää aivan pienestä asti ja olin pitkään meidän perheessä ainoa, joka ei ollut asunut ulkomailla. Tiesinkin lääkikseen hakiessa, että haluan siellä sitten vihdoin vaihtoon. Uusiin kulttuureihin tutustuessa oppii itsestään ja myös lääketieteestä paljon. Lisäksi halusin parantaa mun kielitaitoa.
Miten valitsit vaihtokohteesi?
K: oon tullut tulokseen, että oon sisäisesti varmaankin britti xD Siinä maassa jokin on vetänyt mua aina puoleensa ja haluaisin vielä joku päivä sinne asumaan. Vaihtoon lähtö Britteihin olisi tarkoittanut kurssilta putoamista, mitä en halunnut. Päädyin siis Pohjoismaista Norjaan, sillä siellä on opetus englanniksi. Ajattelin, että opetuskielen myötä Norjaan varmaan tulee vaihtareita myös muualtakin kuin Pohjoismaista, mistä itse tykkään tosi paljon. Lisäksi oon aina halunnut käydä Norjassa, joten miksei sitten kertaheitolla menisi sinne pidemmäksi aikaa!
I: Ruotsi on aina ollut mulle helppo kieli, mutta haluaisin saada sen sujuvaksi myös sairaalasanaston suhteen. Ruotsi on kiva maa ja oon ajatellut, että voisin jossain vaiheessa muuttaa sinne pidemmäksikin aikaa tekemään töitä. Uppsala valikoitui varmaankin sen vuoksi, koska mun hyvä ystävä valmistui sieltä lääkäriksi ja oli aina kehunut kaupunkia. Lisäksi Uppsala on vähän samanlainen kuin Turku, sopivan kokoinen opiskelijakaupunki, jota halkoo kaunis joki.
Tulevaisuudensuunnitelmat?
K: tällä hetkellä näkymät on aika kivat! Ensi kesän työt on jo sovittu ja sen jälkeen onkin enää vuosi lääkistä jäljellä (omg!). Valmistumisen jälkeen haluaisin muuttaa Helsinkiin tekemään terveyskeskuspalveluita minimissään 9 kuukautta, jotka vaaditaan kaikkiin erikoislääkäritutkintoihin alasta riippumatta. Erikoistumista ajattelin miettiä sitten ihan tosissaan tk-palveluiden jälkeen. Tällä hetkellä jos saisin päättää, niin erikoistuisin anestesiologiaan. Edelleen toi ulkomaille muuttaminen kyllä houkuttelee aikalailla, joten saapa nähdä mihin tie vie! :)
I: Odotan ihan superinnolla tulevaa lukuvuotta, sillä naistentaudit on ollut ykkösvuodesta lähtien mua eniten kiinnostava erikoisala. Tänä lukuvuonna olisi tarkoitus saada myös valmiiksi mun syvärit gynekologialle. 5. vuoden jälkeinen kesätyöpaikka on jo sovittu ja sen jälkeen starttaakin viimeinen vuosi lääkiksessä. Valmistumisen jälkeen toivottavasti pääsen muuttamaan takaisin pk-seudulle tekemään 9kk tk-palvelut. Sen jälkeen kiinnostaisi erikoistua gynekologiaan ja synnäriin, mutta saa nähdä mitä erikoistumisuudistus tuo tullessaan! Lisäksi toivon, että pääsisin toteuttamaan mun matkusteluhaaveita lisää lähivuosina. Ja haluun myös paljon lemmikkejä <3
Share
Tweet
Pin
Share
No kommenttia
Newer Posts

Om oss

Om oss
Hej! Me ollaan Karo ja Iitu ja opiskellaan Turun lääkiksen 5. vuosikurssilla. Syyslukukausi vietetään molemmat tahoillamme vaihdossa: Karo Bergenissä, Iitu Uppsalassa. Blogissa kirjoitamme vaihtoon liittyen kaikesta maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa seuraamaan!

Følg/följ oss

  • instagram Karo
  • instagram Iitu

Etiketter

  • bergen
  • uppsala
  • vaihto

Populær/populär

  • Tips att lära sig svenska
    Hyvää ruotsalaisuuden päivää (täällä tosin Gustav Adolfin päivää)!  😄 Multa on kyselty Instagramin puolella aika paljon ...
  • Bergen, baby
    Mulla on kuusi viikkoa lomaa tässä keskellä lukukautta, sillä muu vuosikurssi opiskelee mikrobilsaa, jonka mä oon käynyt jo Suomessa. Mikä ...
  • FiMSIC-vaihto
    Suomessa lääkisläiset menevät ainakin mun kokemuksen mukaan paljon vähemmän vaihtoon kuin monella muulla opiskelualalla, mikä on helppo...

Arkiv

  • marraskuuta 2018 (3)
  • lokakuuta 2018 (2)
  • syyskuuta 2018 (3)
  • elokuuta 2018 (3)
Turku Bergen Uppsala

Created with by BeautyTemplates | Distributed by Blogger